Skip to main content

Zemplén 3000 teljesítménytúra

5
(1 Értékelés)
Kedvenceink
Kerékpártúra
> Észak-Magyarország
Megosztás
Részletek
 • Túra típusa
  Kedvenceink
  Kerékpártúra
 • Túra hossza 165 km
 • Szintemelkedés 3100 m
 • Szintcsökkenés 3100 m
 • Nehézség 5/5
 • Régió Észak-Magyarország
 • Érkezés Körtúra

Túra leírás


A túra kiindulási pontja a Pálházán található benzinkút, ahol mellékhelyiség, büfé is található. Induláskor is jól jön, de érkezéskor lehetőség nyílik felfrissülni és enni valamit. Pálházáról Kovácsvágás felé indulunk, fel Kispartra – meredek mászás, de jó kis bemelegítés lesz a napra nézve -, ha ezzel megvagyunk, a legmeredekebb mászással végeztünk, de még szemben vár Nagypart, oda is fel kell jutni.

Haladunk tovább Pálházán keresztül Kőkapu irányába. Aki szeretné Kőkapun tud egyet frissíteni és úgy nekivágni Gerendás-réten keresztül Újuhutának. A kereszteződésben van egy fogadó, ahol kapunk friss vizet és mellékhelyiség is van. Majd innen megint Gerendás-rét felé megyünk – jó kis mászás, szeretjük -, vissza Kőkapuhoz, ahol újra tudunk frissíteni.

Egészen visszagurulunk Pálházáig, ahol Telkibánya felé fordulunk, de előtte még a Kánya-hegyre felkapaszkodunk, aztán gurulunk is lefelé Telkibánya irányába. Ez egy jó hosszú gurulás, mondhatni pihentető. Telkibányán a Pitvaros fogadóban érdemes ebédelni egy jót, finom a konyhájuk, csak ajánlani tudjuk.

Abaújvár – Kéked – Lászlótanya útvonalon haladunk tovább, ez a leghosszabb mászás a túra során, egészen Kékedről kapaszkodunk fel Lászlótanyáig, majd innen legurulunk Hollóházára, a kerékpárút végéig és újra felkapaszkodunk Lászlótanyára.

A harmadik Lászlótanyánkat, Skáros felől másszuk – itt is van egy remek fogadó, lehet enni egy pizzát az utolsó nagy mászás előtt, ami nem meglepetés, de Lászlótanyán fog véget érni. Már csak egy mászásunk van, ami nem más mint a füzéri vár parkolója, így a végére kimondottan jól fog esni.

Amikor ide felmásztunk nincs más dolgunk „csak” a pálházai parkolóig legurulni, ahonnan indultunk és ezzel befejeztük a túránkat, amit sikeresen teljesítettünk.

Túra mentén
Büfé
Elsősegély
Emlékhely
Étterem
Forrás
Hegycsúcs
Kápolna
Kilátó
Kisvasút
Kút
Panzió
Parkoló
Patak
Pihenő
Presszó
Szálloda
Szemetes
Templom
Természetes kilátó
Turistaház
Vegyesbolt
Víz
WC

Túra útvonala

Avatar
Főtekergő
Adminisztrátor
Én lennék a weboldal kitalálója, és javarészt az általam bejárt túrákat találjátok az oldalon. :)
https://www.nrkdesign.hu/
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

Kedvenceink