Skip to main content

Schafberg-re kisvasúttal

5
(1 Értékelés)
Gyalogtúra
Kedvenceink
Kisvasút
> Ausztria
Megosztás
Részletek
 • Túra típusa
  Gyalogtúra
  Kedvenceink
  Kisvasút
 • Túra hossza 2.88 km
 • Szintemelkedés 192 m
 • Szintcsökkenés 192 m
 • Nehézség 5/2
 • Becsült szintidő 2ó 0p
 • Régió Ausztria
 • Érkezés Körtúra

Túra leírás


A Salzburg szomszédságában található Wolfgangsee igazi természeti szépség, minden évszakban gyönyörű. Ha ide látogat, hajókázzon egyet a türkizkék tavon vagy vonatozzon a Schafbergbahn kisvasúttal!

A Schafbergbahn a csúcsok élménye

A markáns Schafberg tökéletesen illeszkedik a Wolfgangsee körüli idilli üdülőparadicsom mesés sziluettjébe. Ausztria legmeredekebb pályájú fogaskerekű gőzvasútja 1893 óta szállítja az utasokat a tóparti St. Wolfgang településről a Schafberg hegy csúcsára. Az 1190 méteres szintkülönbséget áthidaló 5,85 kilométeres utat negyven perc alatt teszi meg. Fentről lélegzetelállító kilátás nyílik a Salzkammergut tájaira és a környező hegyvilágra.

A SchafbergBahn átalakulása

A 19. század végéről máig fennmaradt, eredeti szerelvények a világ legrégebbi, még üzemelő fogaskerekű gőzmozdonyai közé tartoznak. Napjainkban a forgalom legnagyobb részét újépítésű, gázolajüzemű gőzmozdonyokkal bonyolítják. A SchafbergBahn áprilistól októberig minden nap közlekedik. Ha szeretne részt venni a páratlanul izgalmas, 1000 méteres magasságba vezető utazáson, érdeklődjön a +43 (0) 662 88849700 telefonszámon vagy a info@5schaetze.at címen.

Császári flotta

A menetrend szerinti hajóközlekedés a „Kaiser Franz Joseph I“ névre keresztelt, 33 méter hosszú kerekes gőzhajó vízrebocsátásával indult el hivatalosan a Wolfgangsee hullámain, 1873-ban. A helyreállított császári hajóval utazni napjainkban is különleges élmény. A flottához tartozik további hat motoros hajó, melyek májustól októberig, valamint az adventi hétvégéken, tavasszal és húsvétkor közlekednek. A hajók kikötőhelyei St. Gilgen – Fürberg – Ried/Falkenstein – Schafbergbahn – St. Wolfgang – Geschwendt parkolója és Strobl.

Túra mentén
Büfé
Elsősegély
Emlékhely
Erdészház
Étterem
Hegycsúcs
Kilátó
Kisvasút
Menedékház
Parkoló
Patak
Szálloda
Szemetes
Szikla
Természetes kilátó
Víz
WC

Túra útvonala

Avatar
Főtekergő
Adminisztrátor
Én lennék a weboldal kitalálója, és javarészt az általam bejárt túrákat találjátok az oldalon. :)
https://www.nrkdesign.hu/
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!