Skip to main content

Bécs dombjain, a szőlők között

Részletek
  • Túra típusa Gyalogtúra
  • Túra hossza 10.18 km
  • Szintemelkedés 118 m
  • Szintcsökkenés 356 m
  • Nehézség 5/2
  • Becsült szintidő 3ó 20p
  • Régió Ausztria
  • Érkezés Körtúra
Leírás

Fent a parkolóból indultunk neki a mai gyalogtúránknak. Felfelé tömegközlekedéssel mentünk. Ahogyan leszálltunk a buszról, egy hatalmas parkhoz értünk, ahol kedvünkre vehetünk minden féle finomságot a túránkra, de nem érdemes nagyon betárazni, mert túránk során lesz rá lehetőség. Kis frissítés után megindultunk a Leopold am Leopoldsberg templom irányába. Jelenleg felújítás zajlik (2023.06), így a kert és a különböző hasznos épületek le vannak kerítve, de a templom maga látogatható. Megéri felmenni, ugyan is gyönyörű kilátás nyílik Bécs városára és a környező szőlős dombokra.

Templom látogatás és a kötelező fotózás után, megindultunk kis gyalogtúránkra a szőlőtőkék közé. Picit visszamegyünk a park irányába, majd itt indulunk meg lefelé az erdőben, kis lépcsős olykor meredek lefelé vezető aszfaltozott utakon. Nem sokkal a lefelé vezető út megkezdése után, utunk mellett sorban bukkannak fel a nagyon hangulatos, teraszos már fent említett frissítők. Mi nem válogattunk, sorban szépen megpihentünk, megkóstoltunk mindent, amit a Bécs melletti dombok kínáltak nekünk.

Sokadik frissítés után…

beértünk egy kicsit hűvösebb részre, ahonnan folyamatos panoráma nyílik Bécs városára és a Dunára. A túra menténk szinte végig padok, asztalok, pihenőhelyek sokasága, kedvünk szerint válogathatunk a domboldalakon. Erről az útról sajnos, vagy nem sajnos le kellett fordulnunk a patak menti ösvényre, ahol már igen nagy volt a jövés menés, érdemes picit előre figyelni, mert itt már sok bringás is közlekedik az úton, ami nem túl széles. Itt is van lehetőségünk pihenni, picit bámészkodni és még viszonylag nagyobb nyugalomban beszélgetni is, mert innen már nem sok és következik a város széle.

Lassan megkezdődnek a házikós dombos utcák, és szépen belecsöppenünk a túra azon részébe ahol a kertváros adta nyugalom adta hangulat ragad magával. Hangulatos részeken sétálunk, már éttermek és fagylaltozók között. Itt mi ismerősökhöz vettük az irányt, de bármerre tovább lehet indulni, vagy akár éget is vetni a mai gyalogtúránknak.

Minden olyan gyalogtúrázni vágyónak merjük ajánlani ezt az útvonalat, aki szeretné felfedezni Bécs picit más, nyugodtabb részét is. Vagy aki egy könnyed délutáni sétát, finom borok és sajtok mellett szeretne eltölteni, nagyon sok látványossággal az útvonalon.

Túra mentén
Büfé
Elsősegély
Emlékhely
Étterem
Hegycsúcs
Kápolna
Kilátó
Kút
Parkoló
Pihenő
Presszó
Szemetes
Szikla
Templom
Természetes kilátó
Víz
WC
www.tekeregj.hu - www.facebook.com/tekeregj/ - info@tekeregj.hu