Skip to main content

A Zemplén 3000 teljesítménytúra szabályzata

Itt olvashatod el a részleteket, hogy milyen szabályok vonatkoznak rád a túra alatt.

Leírás

A Tekeregj és a Kisvárda és Környéke Bringások SE (KKB SE) első alkalommal szervezi meg a Zemplén 3000, egy napos kerékpáros teljesítménytúrát. Több mint 3000 méter szint a Zemplénben 24 óra alatt, két keréken, ellenőrzőpontokkal, mindenki előtt nyitva álló lehetőséggel, hogy próbára tegye magát, és kiderüljön képes-e azt a komoly táv és szin kombinációt teljesíteni. 

A teljesítménytúra a Zemplénben zajlik, kis forgalmú közutakon. Tét nélkül tesztelheti le magát bárki, az útvonal kialakítás lehetővé teszi, ha valaki elfáradna, kis pihenés után visszaérhessen a kiindulási pontok bármelyikére, hiszen az útvonal csillagtúraszerűen lett kijelölve.

Menetközben több helyen is lehetőség lesz frissíteni, az útvonal mellett vendéglátóhelyek vannak, ahol szívesen látják majd a szomjas és éhes bringásokat.

Az útvonal FIX – az óramutató járásával megegyező irányban kell rajta haladni -, a szerint következnek az emelkedők, hogy kiadja a 3000 méter szintet.

Útvonal

Pálháza benzinkút – Kovácsvágás – Vágáshuta – Kispart – Nagypart, vissza Pálháza – Kőkapu felé, majd Gerendás-rét le a túloldalt Újhutáig – Gerendásrét vissza, Bózsva – Telkibánya előtt a tetőn, jobbra – Radartorony – Telkibánya (itt érdemes majd a Pitvaros vendéglőben egy kiadós ebédet elfogyasztani, kulacsokat megtölteni, érkezés előtt 1 órával ajánlott hívni őket és az ebédre nem kell várni) – Abaújvár – Kéked – Lászlótanya (ez a túra lemagasabb pontja) – Hollóháza (kerékpáútig gurulni) vissza Lászlótanya – le Skárosba – majd immár harmadszor Lászlótanya – majd gurulás le Füzérkomlósig ahol a kerékpárúton irány az utolsó hegy, fel a Füzér vár parkolójáig. Ezt követően gurulás vissza a kiindulási pontig, Pálházár a benzinkútig.

Útvonal link: /utvonal/zemplen-3000-teljesitmenytura/

Időpont

A kihívást április 1. és október 31. között lehet teljesíteni. Ezen időszak alatt a Zemplén 3000 honlapon kell a teljesítés előtt jelezni az indulónak, hogy megkísérli a túrát, majd legkésőbb a túrát követő 24 órán belül jelezni és a mérőműszer adataival Stravára feltöltve hitelesíteni az adatokat.

Szabályzat

Teljesítés

A túra teljesítése teljesen ingyenes, elvégzését követően egy nagyon szép emlékérmet tudnak vásárolni jelképes összegért cserébe. Sorrendet nem hirdetünk, ezzel is kiemelve, hogy ez nem verseny, hanem hagyományos értelemben vett teljesítménytúra, ahol önmagunk legyőzése a cél.

Az extrém távokat kedvelőknek is tartogatunk ajándékot, aki a megadott 7 hónapos intervallum alatt háromszor teljesíti, egy értékes serleggel lesz gazdagabb. A túrán bárki részt vehet, érmet és serleget csak azok kapnak, akik a feltételeknek megfelelnek és azokat betartva teljesítik a túrát.

Bízunk a becsületes, fair play részvételben, sok sikert mindenkinek!