Skip to main content

Zemplén 3000 Teljesítés beküldése

Zemplén 3000
Teljesítés beküldése

Ha teljesítetted a Zemplén 3000 teljesítménytúránkat, a teljesítési űrlap elküldésével itt tudod igazolni.

A Zempléni-hegység leghosszabb és legkeményebb kerékpáros teljesítménytúrája. Több mint 3000 méter szintemelkedés a Zemplénben 24 óra alatt nem kis teljesítmény, de mivel mindenki számára nyitva áll a lehetőség, így kipróbálhatod magad, hogy megnézd képes vagy-e teljesíteni a kihívást. Soha nem volt még jobb alkalom arra, hogy kipróbáld magad. Bár a Zempléni-hegységben való túrázás nagyszerű közösségi élmény lehet, egyedül is teljesíthető.

A túra csodálatos élmény, a Zemplén hegyei között, megéri a fáradságot. Köszönjük, hogy teljesítetted!

Zemplén 3000 teljesítménytúra
Leírás

A Tekeregj és a Kisvárda és Környéke Bringások SE (KKB SE) első alkalommal szervezi meg a Zemplén 3000, egy napos kerékpáros teljesítménytúrát. Több mint 3000 méter szint a Zemplénben 24 óra alatt, két keréken, ellenőrzőpontokkal. Mindenki előtt nyitva álló lehetőséggel, hogy próbára tegye magát, és kiderüljön képes-e azt a komoly táv és szin kombinációt teljesíteni. A teljesítménytúra a Zemplénben zajlik, kis forgalmú közutakon. Tét nélkül tesztelheti le magát bárki, az útvonal kialakítás lehetővé teszi, ha valaki elfáradna, kis pihenés után visszaérhessen a kiindulási pontok bármelyikére. Az útvonal csillagtúraszerűen lett kijelölve. Menetközben több helyen is lehetőség lesz frissíteni, az útvonal mellett vendéglátóhelyek vannak, ahol szívesen látják majd a szomjas és éhes bringásokat. Az útvonal FIX – az óramutató járásával megegyező irányban kell rajta haladni -, a szerint következnek az emelkedők, hogy kiadja a 3000 méter szintet.

Útvonal

Pálháza benzinkút – KovácsvágásVágáshutaKispartNagypart, vissza PálházaKőkapu felé. Majd Gerendás-rét le a túloldalt ÚjhutáigGerendásrét vissza, BózsvaTelkibánya előtt a tetőn, jobbra – Radartorony – Telkibánya. Telkibányán érdemes majd a Pitvaros vendéglőben egy kiadós ebédet elfogyasztani, kulacsokat megtölteni, érkezés előtt 1 órával ajánlott hívni őket és az ebédre nem kell várni. Következik AbaújvárKékedLászlótanya (ez a túra lemagasabb pontja) – Hollóháza (kerékpáútig gurulni) vissza Lászlótanya – le Skárosba – majd immár harmadszor Lászlótanya. Innen gurulás le Füzérkomlósig, ahol a kerékpárúton irány az utolsó hegy, fel a Füzér vár parkolójáig. Ezt követően gurulás vissza a kiindulási pontig, Pálházára a benzinkútig.