Skip to main content

Dobogókő – Vadálló-kövek

Gyalogtúra
> Közép-Magyarország
Megosztás
Részletek
 • Túra típusa
  Gyalogtúra
 • Túra hossza 16.7 km
 • Szintemelkedés 901 m
 • Szintcsökkenés 901 m
 • Nehézség 5/4
 • Régió Közép-Magyarország
 • Érkezés Körtúra

Túra leírás


Bejárás (körtúraként):

Dobogókő Zsindelyestől: 16,7 km, 8 óra, 901 m emelkedés
Dömösről: 8,8 km – 4 óra, 597 m emelkedés
Dömösről Dobogókőre (nem körtúraként): 11 km – 5 óra, 877 m emelkedés

A Vadálló-kövek a Prédikálószék gerincén helyzkednek el mintegy 500-600 m magasságban Dobogókő és a Dunakanyar között. A sziklák nevei fentről lefelé haladva: Árpád trónja, Felkiáltójel, Függőkő, Bunkó, Szélestorony és Nagytuskó. A Vadálló-kövekről igen szép kilátás kínálkozik mind a Dunára és a Börzsöny-hegységre valamint Dobogókőre (többek közt a sípályákra is)

Megközelítés:

 • Dobogókőről a vendégei számára ingyenes parkolási lehetőséget is nyújtó Makovecz Zsindelyestől érdemes elindulnunk a piros háromszöggel jelölt turistaúton, hogy a Prédikálószéket érintve eljussunk uticélunkhoz (Dobogókőről a Vadálló-kövekig 5,8 km, 120 perc, 261 m emelkedés). Visszafelé ugyanezen jelzésen tovább haladva a Szentfa-kápolnáig ereszkedjünk 2,2 km, 40 perc, 410 m süllyedés, majd a Rám-szakadékon (zöld sáv, a Rám-szakadék után sárga balra) át térjünk vissza Dobogókőre (7 km, 593 m emelkedés a hegytetőig, a Zsindelyesig további 500 méter) – Dobogókő-Prédikálószék-Dobogókő körtúra leírása.
 • Dömösről a Szentfa-kápolnáig a sárga-piros-zöld jelzésen haladjunk, majd a piros háromszög jelzésen haladjunk felfelé. Amennyiben ezen az úton a Vadálló-kövek után tovább haladunk, hamarosan elérhetjük a remek kilátást kínálóPrédikálószéket, ameddig feltétlenül érdemes tovább haladnunk (kb. 4,4 km, 120 perc, emelkedés: 555 m) – Ha nem fordulunk vissza, úgy innen Dobogókő további 6 km gyaloglással (kb. 110 perc, emelkedés: 325 m), érhető el a piros háromszög jelzésen tovább haladva.

Forrás: dobogokokirandulas.hu

Túra mentén
Büfé
Elsősegély
Emlékhely
Forrás
Hegycsúcs
Kápolna
Kemping
Kilátó
Kút
Patak
Pihenő
Presszó
Szikla
Víz

Túra útvonala

Avatar
Főtekergő
Adminisztrátor
Én lennék a weboldal kitalálója, és javarészt az általam bejárt túrákat találjátok az oldalon. :)
https://www.nrkdesign.hu/
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!