Skip to main content

Afrikát rajzoltunk

Főtekergő 2017.06.01.

Zemplén kerülés

Sárospatakról indultunk, a vár melletti parkolóból (ingyenes a parkolás). Megvártunk mindenkit és egyszerre lendültünk neki a 100 kilométerünknek.

Sátoraljaújhely felé indultunk meg, de az oda útra betettünk egy kis kanyart, Károlyfalvánál fordultunk le Rudabányácska irányába, ahonnan visszafordultunk a Kalandpark irányába. Érdemes azt a kis kanyart beletenni, csodaszép szerpentines utakon növelhetjük a pulzusunkat, mert itt bele is futunk az első kisebb emelkedőbe. Újhelyt elérve célba vettük Pálházát, itt végig kerékpárúton haladtunk. Pálházára beérve megkezdtük a kapaszkodást Telkibánya irányába, szép emelkedő, bele kell állni rendesen, de a látvány kárpótol mindenért. Ahová egyszer feltekersz, onnan le is vezet az út, így is volt itt is, Telkibányára úgy érkeztünk meg, mint a TGV. ?

Gönc közelébe érkezve, kiérve a hegyek közül megérkezett a szél is, de nem sokáig volt edzőtársunk, fordultunk is be Villmánynál Regéc felé. Jött is az emelkedő, emelkedett is a pulzus rendesen, az út minősége hagyott némi kívánni valót maga után, de felfelé nem nagy sebességnél nem okozott túl nagy problémát. Felérve a Regéc várhoz vezető úton, megpihentünk kicsit és csodáltuk a látványt ami elénk tárult. Megebédeltünk, frissítettünk kicsit és indultunk is tovább. Az út itt is elég kátyús volt, így hiába a lefelé, észnél kell lenni a nagy kátyúk miatt. Regécről szinte Tolcsváig gurultunk, itt a főutat keresztezve Vámosújfalutól már nem volt sok vissza Sárospatakig. Végig szinte nyílegyenesen dimbes-dombos utakon értünk vissza Sárospatakra. Visszapakoltuk a kerékpárokat a szállítóra és indultunk haza.

Nagyon jó kis túra volt, az időjárás is nekünk kedvezett, holott ez reggel még nem úgy nézett ki, de magunk mögött hagytuk az esőfelhőket és végig napsütésben tekertünk. ?

Képek