Skip to main content

Raxalpe – körtúráztunk a fennsíkon

5
(1 Értékelés)
Gyalogtúra
Kedvenceink
Kutyabarát
> Ausztria
Megosztás
Részletek
 • Túra típusa
  Gyalogtúra
  Kedvenceink
  Kutyabarát
 • Túra hossza 14.5 km
 • Szintemelkedés 507 m
 • Szintcsökkenés 507 m
 • Nehézség 5/3
 • Becsült szintidő 5ó 30p
 • Régió Ausztria
 • Érkezés Körtúra

Túra leírás


A Rax hegység, vagy más néven Raxalpe, Ausztriában található, az Alsó-Ausztria és Stájerország tartományok határán emelkedik. A legmagasabb pontja a Heukuppe, amely 2007 méter magas. A Rax hegység északi szomszédja a Schneeberg, amely 2076 méter magas, és együtt alkotják a Rax-Schneeberg csoportot. A mély Pokol-völgy (Höllental) választja el őket egymástól. A Rax hegység közelében található határok miatt népszerű kiránduló- és sziklamászóhely a magyarok körében is. Ausztria első sífelvonója, a Rax-felvonó (Raxseilbahn), amelynek építése 1925-ben kezdődött, a Hirschwang mezővárosból indul, és a turistákat 1500 méteres magasságba szállítja. Ez a terület különösen kedvelt célpontja az Alsó-Ausztriából és Bécsből érkező túrázóknak és hegymászóknak.

A Rax-felvonó (Raxseilbahn)

hegyi állomása 1547 méter magasságban található. A kabinos felvonó völgyi állomása Hirschwang an der Rax északi végén helyezkedik el, ahol egy nagy, ingyenes parkoló áll rendelkezésre. A raxalpe.com weboldalon magyarul is elérhető információkat találhat az árakról és a menetrendről. A kabinos felvonó egész évben, minden nap üzemel. Jó időben azonban zsúfoltságra lehet számítani, és bár elméletileg félóránként jár, ha sokan vannak, akkor folyamatos a forgalom. A jegyvásárlásnál kapunk egy sorszámot is, amit figyelnünk kell, hogy mikor indul a mi járatunk. Nyári hétvégéken akár több órás várakozásra is számítani kell! Fontos megjegyezni, hogy a Niederösterreich Card-dal ingyenesen vehető igénybe a felvonó. További információkért látogasson el a niederoesterreich-card.at weboldalra.

A felvonó olyan területről visz fel, amelyet meredek sziklafalak vesznek körül minden oldalról. A fennsík átlagos magassága 1600-1800 méter. Számos túraútvonal közül választhat mindenki, hogy megtalálja a saját szintjének és kedvének megfelelőt. Akár könnyű túrára vágyik valaki szintemelkedés nélkül, akár nagyobb kihívást keres, a fennsík tökéletes választás lehet. A területen csak néhány méteres szintkülönbség van, így még a térdfájósoknak is megfelelő. Gyakran látni itt osztrák kirándulókat, akik már 70 éves kör felett vannak, valamint családokat kisgyerekekkel, akik a síkabb területeken barangolnak. Emellett sokan készülnek a csúcsok meghódítására is. Az egyik legnépszerűbb csúcs a 1737 méter magas Jagobskogel, amelyhez már technikásabb útvonal vezet, kavicsos és köves terepen. Ide inkább azok menjenek, akik nem félnek egy kis kihívástól, és rendelkeznek megfelelő túraöltözékkel. Heukuppe csúcsa is népszerű, amely már kétezres magasságnak mondható a 2007 méterével.

Hasonló túrákhoz használd a kereső oldalunkat, vagy barangolj térképünkön!

Túra mentén
Büfé
Elsősegély
Emlékhely
Étterem
Felvonó
Hegycsúcs
Kápolna
Kilátó
Menedékház
Panzió
Parkoló
Patak
Pihenő
Szemetes
Szikla
Tájház
Természetes kilátó
Turistaház
Vendégház
Víz
WC

Túra útvonala

Avatar
Főtekergő
Adminisztrátor
Én lennék a weboldal kitalálója, és javarészt az általam bejárt túrákat találjátok az oldalon. :)
https://www.nrkdesign.hu/
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!