Skip to main content

Eger – Kékes-tető – Eger kerékpáros körtúra

Kerékpártúra
> Észak-Magyarország
Megosztás
Részletek
  • Túra típusa
    Kerékpártúra
  • Túra hossza 108.39 km
  • Szintemelkedés 1980 m
  • Szintcsökkenés 1980 m
  • Nehézség 5/5
  • Régió Észak-Magyarország
  • Érkezés Körtúra

Túra leírás


Érintett települések: Eger, Egerszólát, Tarnaszentmária, Recsk, Parád, Gyöngyös- Mátraháza, Gyöngyös- Mátrafüred, Pálosvörösmart, Abasár, Markaz, Domoszló, Kisnána, Verpelét, Egerszalók

A kerékpártúrát Egerben kezdjük a vasútállomásnál. Innen a 25-ös főúton tekerünk a városközpont felé, majd ráhajtunk az Egerszalók felé vezető útra. Ezt az egerszóláti leágazásnál hagyjuk el.

Ezt az utat követjük Egerszólát érintésével Tarnaszentmáriáig, ahol jobbra (Sirok felé) fordulva haladunk tovább a 24-es útig. A másodrendű főúton másszuk meg a Mátrát, áthaladva Recsken és Parádon. Az út tetején balra fordulva még egy rövid mászás vár ránk, és elérjük a Kékest, hazánk legmagasabb pontját. Innen visszagurulunk a 24-es útig és balra fordulva haladunk tovább Mátrafüredig. Áttekerünk Mátraházán, és érintjük Sástót is. Füreden letérünk a 24-es útról Abasár felé.

Abasártól Egerig egy kis forgalmú úton haladunk tovább Markaz, Domoszló, Kisnána, Verpelét és Egerszalók érintésével. Az úton több kisebb-nagyobb emelkedőt kell megmásznunk, ami sok energiát igényel. Egerbe vezető utunk ismerős lesz, hiszen az egerszóláti elágazásig ezen az úton hajtottunk, így könnyen visszatalálunk a vasútállomáshoz.

Forrás: aktiv.itthon.hu

Túra mentén
Büfé
Elsősegély
Emlékhely
Erdészház
Étterem
Folyó
Forrás
Hegycsúcs
Kemping
Kilátó
Kút
Panzió
Patak
Pihenő
Presszó
Szálloda
Szemetes
Szikla
Templom
Természetes kilátó
Turistaház
Vegyesbolt
Vendégház
Víz
WC
Zuhanyzó

Túra útvonala

Avatar
Főtekergő
Adminisztrátor
Én lennék a weboldal kitalálója, és javarészt az általam bejárt túrákat találjátok az oldalon. :)
https://www.nrkdesign.hu/
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!