Skip to main content

Budapest – Soroksár Ócsa kerékpártúra

Kerékpártúra
> Közép-Magyarország
Megosztás
Részletek
  • Túra típusa
    Kerékpártúra
  • Túra hossza 62.20 km
  • Szintemelkedés 91 m
  • Szintcsökkenés 91 m
  • Nehézség 5/3
  • Régió Közép-Magyarország
  • Érkezés Körtúra

Túra leírás


A kerékpártúrát Budapesten a Soroksár felső HÉV megállóból indítjuk. A Grassalkovich úton néhány métert tekerünk a HÉV menetirányába a járdán, majd balra fordulunk a Dobó útra és a következő kereszteződésnél jobbra a Felső Duna sorra.

Dunaharasztiig követjük a Duna partját. A település elején áthaladunk az M0-s híd alatt, majd a Duna utcán a vasútállomásig, majd a Főúton. A település közepén fordulunk balra az Alsónémedire vezető útra (Dózsa György út, Némedi út).

Némedin az 5-ös útig tekerünk (Fő út) itt jobbra kanyarodunk és ezen haladunk a település széléig. Itt Balra kanyarodva egy mellékúton jutunk el Ócsára.

Ócsán több dolgot érdemes megnéznünk. Kezdjük a falu elején a láppal, majd a falu közepén az ócsai templommal, illetve a mellette lévő tájházzal. Innen a Kis János úton a város száláig tekerünk, majd jobbra a pincéket jelző táblánál befordulunk a földútra. Itt megtekinthetjük a régi pincesort. Visszatérve a központba a Kis János úton. A fő utcán (Bajcsy-Zsilinszky út) balra haladva hagyjuk el a települést.

A város után néhány kilométerre lévő T kereszteződésben Bugyi felé vesszük az irányt. A településen áthaladva Taksonynál érjük el ismét a Duna partot. Itt a Fő úton haladva áttekerünk Dunaharasztira. A vasúttól a már ismert úton haladva jutunk vissza a kiinduló pontunkra a Soroksár felső HÉV állomásra.

Forrás: holkerekparozzak.hu

Túra mentén
Büfé
Elsősegély
Étterem
Folyó
Kemping
Kút
Panzió
Patak
Pihenő
Presszó
Szálloda
Szemetes
Templom
Vegyesbolt
Vendégház
Víz
WC

Túra útvonala

Avatar
Főtekergő
Adminisztrátor
Én lennék a weboldal kitalálója, és javarészt az általam bejárt túrákat találjátok az oldalon. :)
https://www.nrkdesign.hu/
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!