Skip to main content

Dunaparti kerékpártúra Budapesten

Kerékpártúra
> Közép-Magyarország
Megosztás
Részletek
  • Túra típusa
    Kerékpártúra
  • Túra hossza 22.73 km
  • Szintemelkedés 251 m
  • Szintcsökkenés 251 m
  • Nehézség 5/1
  • Régió Közép-Magyarország
  • Érkezés Körtúra

Túra leírás


A kerékpártóra kiindulópontja Lágymányosi híd pesti oldalán A Soroksári úton a Művészetek Palotájánál található. Innen kerékpárúton áttekerünk a hídon a budai oldalra, majd az ott található kerékpár úton a Duna parton folyásiránnyal szemben haladva tekerünk tovább a Lánchídig. Közben elhaladunk az Egyetem város, a Gellért tér, Gellérthegy, mellett. Keresztezzük a Petőfi, Szabadság, Erzsébet hidat.

A Lánc hídnál a Clark Ádám téren behajtunk a körforgalomba és az alagút előtti útra a Hunyadi János útcára hajtunk rá. Ez az út felvisz a várba. A Tárnok utcán tovább haladva útba ejtjük a Mátyás templomot és a Halász bástyát, majd a Bécsi kapun át elhagyjuk a várat.

A Fláth János és a Hattyú utcán át legurulunk a Batthyányi térre. Innen a kerékpárúton tovább haladva az Árpád hídig tekerünk. Közben keresztezzük a Margit hidat. Áthajtva az Árpád híd alatt teszünk egy kis kört a Szentlélek téren, majd felhajtunk a hídra, és annak közepén legurulunk a Margit-szigetre.

Keresztül tekerünk a szigeten és a Margit hídon át a pesti oldalra tekerünk. A Jászai Mari tértől a Parlamentig kerékpárúton haladhatunk. Az Országház után viszont elfogy a kerékpár út. A Széchenyi rakparton tekerünk el a Lánchídig, majd onnan a Pesti alsórakparton az Erzsébet hídig. Innen a Belgrád rakpart következik a Szabadság hídig.

Innen jön utunk legforgalmasabb szakasza. A Vásárcsarnok mellett a Sóház utcába hajtunk be, majd a Közraktár utca baloldalán lévő járdáján tekerünk el a Petőfi hídig. A híd után ismét kerékpárúton haladva érünk vissza a Lágymányosi hídhoz.

Forrás: holkerekparozzak.hu

Túra mentén
Büfé
Elsősegély
Emlékhely
Étterem
Folyó
Kemping
Kút
Pihenő
Szálloda
Szemetes
Templom
Vegyesbolt
Víz
WC
Zuhanyzó

Túra útvonala

Avatar
Főtekergő
Adminisztrátor
Én lennék a weboldal kitalálója, és javarészt az általam bejárt túrákat találjátok az oldalon. :)
https://www.nrkdesign.hu/
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!