Skip to main content

Pilisvörösvár – Dobogókő

Gyalogtúra
> Közép-Magyarország
Megosztás
Részletek
  • Túra típusa
    Gyalogtúra
  • Túra hossza 19.23 km
  • Szintemelkedés 395.4 m
  • Szintcsökkenés 395.4 m
  • Nehézség 5/3
  • Régió Közép-Magyarország
  • Érkezés Pont-pont túra

Túra leírás


A méltán híres “Piros teljesítménytúra” legrövidebb távja egy nagyszerű szombati kirándulás lehet az egész család számára.

Persze, ha komolyabban próbára kívánjuk tenni magunkat, akkor választhatunk a hosszabb távok közül is, valamint nevezhetünk a terepfutó kategóriába. Számunkra viszont cél ezen a gyönyörű őszi napon inkább a fiatalabb generációnak való kedvcsinálás volt, ami maximálisan teljesült is.

A nagy tradícióval rendelkező túra kifogástalanul szervezett, az itiner már-már kínosan aprólékos, az ellenőrzőpontokon ritkán látható terülj-terülj asztalkám vár ránk. Mivel Dobogókőről indulunk, a táv első felében csak lefelé haladunk, ez tényleg egy nagyon kellemes kirándulás érzését kelti, nincs szó kicentizett teljesítményről. Az egyetlen komolyabb emelkedő a Fehér-hegy oldalában vár majd ránk a táv vége felé, de ezen is hamar túljutunk. A végén talán egy kicsit sokat kanyargunk Pilisvörösvár utcáin, de ezt gyorsan feledteti a célban ismét megtapasztalt baráti fogadtatás és vendéglátás.

Aki olyan túrát keres, amellyel közelebb viheti családjának kevésbé ultramaratonista tagjait is a teljesítménytúrák világához, esetleg önmaga szívesen belekóstolna a dologba, az jegyezze fel magának ezt a késő őszi napot. A Pilis színes fái nem fognak csalódást okozni!

Forrás: turautak.hu

Túra mentén
Büfé
Elsősegély
Erdészház
Forrás
Hegycsúcs
Kemping
Kilátó
Kút
Parkoló
Patak
Pihenő
Presszó
Szemetes
Szikla
Templom
Turistaház
Vegyesbolt
Víz
WC

Túra útvonala

Avatar
Főtekergő
Adminisztrátor
Én lennék a weboldal kitalálója, és javarészt az általam bejárt túrákat találjátok az oldalon. :)
https://www.nrkdesign.hu/
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!