Skip to main content

Pécsi Állatkert

Állatkert
> Dél-Dunántúl
Megosztás
Részletek
  • Túra típusa
    Állatkert
  • Nehézség 5/1
  • Régió Dél-Dunántúl
  • Érkezés Körtúra

Túra leírás


Az 1960-ban társadalmi munkával épült Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium a rég várt megújulás évébe lépett.  A több mint 50 éve épült állatpark komplexum, mely eddig két- egy belvárosi akvárium terrárium és egy mecseki állatkerti – részből állt, új funkcionális-és területbővítésen esik át, melynek tervezett befejezése 2015 tavaszára tehető.

A projekt fő célkitűzése az állatkert és akvárium terrárium korszerűsítése, ökoturisztikai élményparkká való alakítása, mely kombináció Magyarországon egyedülállóvá teszi a Pécsi állatkertet az átalakítások után. Egyedisége abban rejlik, hogy a közkedvelt, és más állatkertekből már jól ismert fajok mellett bemutatásra kerül a Mecsek és környéke állat- és növényvilága is. Kialakításra kerül továbbá egy szabadtéri oktatásra is lehetőséget nyújtó park rész, mely a NATURA 2000 környezetvédelemi és fenntarthatósági irányelveinek megismertetését helyezi a középpontba. A megújulás részeként egy, a parkhoz kapcsolódó kerékpározásra alkalmas útvonal is épül.

A 3,5ha-ról 4ha-ra bővülő park a jövőben a korábbi funkciókon kívül befogadója lesz az akvárium – terráriumnak és a pécsi Természettudományi Múzeum földtörténeti gyűjteményének is. A felújításnak köszönhetően új fogadóközponttal és rendezvény-, információs térrel bővül az állatkert, mely több eddig más helyen működő, vagy újonnan alakuló attrakciónak biztosít helyet. A fogadóközpont földszintjén kap helyet az eddig a belvárosban működő akvárium, mely az átalakításokat követően számos édesvízi- és tengeri állat lakóhelye lesz, az óriáskígyóknak, egzotikus gyíkoknak és kétéltűeknek helyet adó Terrárium rész pedig az emeleten kerül kialakításra. A fogadó központ továbbá biztosítja az évszaktól és időjárástól független állatkert látogatói élményt, fedett tereivel és állatházaival az év bármely szakában zavartalan szórakozást garantál az érdeklődők számára.

A már megszokott és kedvelt fajok mellett új emlősökkel és hüllőkkel bővül a Pécsi Állatkert gyűjteménye. Olyan állatok is megtekinthetőek lesznek az új parkban, mint a barnamedve, puma, leopárd, tigris, fóka és számtalan madárfaj. Az újonnan érkező fajok mellett 2015 tavaszától különböző tematikus házak és tágas kifutók is helyet kapnak az állatkertben. Az újranyitást követően a látogatók megtekinthetik az állatsimogatót és majomházat, a nagymacskák és ragadozók házát, a vízilóházat, az éjszakai házat, a fókák medencéjét, az afrikai kifutót valamint számos kisebb állatházat.

Az állatkert 2014. május-ától a tervezett 2015. tavaszi újranyitásig a nagyközönség előtt zárva tart, ám a Pécs belvárosában működő akvárium – terrárium az állatkertbe való költözésig továbbra is fogadja látogatóit.

Név: Pécsi Állatkert Közhasznú Non-profit Kft.
Cím: 7635 Pécs, Ángyán J. u. 1.
Igazgatóság: 7621 Pécs, Munkácsy Mihály u. 31.
GPS: 46.0753325, 18.2327908
Telefon: +36 72 532 151, +36 72 312 788
Fax: +36 72 213 114
Honlap: pecszoo.hu
E-mail: pecszoo@pecszoo.hu
Alapítás éve: 1960
Terület: 3,5 hektár + 800 négyzetméter
Fajok száma: 193
Egyedek száma: 1150
Igazgató: Szatyor Miklós
Támogatás (adószám): 20779694-2-02

Forrás: www.zoo.hu

Túra mentén
Büfé
Elsősegély
Étterem
Kút
Pihenő
Szemetes
Víz
WC
Zuhanyzó
Avatar
Főtekergő
Adminisztrátor
Én lennék a weboldal kitalálója, és javarészt az általam bejárt túrákat találjátok az oldalon. :)
https://www.nrkdesign.hu/
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!