Skip to main content

Nyíregyházi Állatpark

Részletek
  • Túra típusa Állatkert
  • Nehézség 5/1
  • Régió Észak-Magyarország
  • Érkezés Körtúra
Leírás

A Nyíregyházi Állatpark az ország első állatparkja, ahol egy természetes tölgyerdőben, tágas kifutókban mutatnak be 5000 állatot, köztük olyan Európában is ritkaságszámba menő különlegességeket, mint az indiai páncélos orrszarvú, a komodói óriás sárkánygyík, az afrikai elefánt és fehér tigris.

A 30 hektáros tölgyerdőben kontinensenkénti felosztásban láthatóak az állatok, hogy aki belép, egy nap alatt végigjárhassa a Földet, s megfigyelhesse a különböző élőhelyek élővilágát.
Látogatóink kellemes sétát tehetnek az árnyas fák alatt, vagy a kocsikázoo segítségével elektromos kisbusszal is körbemehetnek a kertben.

Magyarországon és a közép-európai térségben is egyedülálló létesítmény nyitotta meg kapuit; 4000 négyzetméteren 3 szintes épületben Zöld Piramis épült Óceanáriummal és Esőerdőházzal.

A Zöld Piramisnak nevezett épület föld alatti szintjén az Indiai-óceán élővilága jelenik meg. Üvegfolyosóban közlekedve az 500.000 literes akváriumban lévő cápák, ráják, korallok és más élőlények világát figyelhetjük meg.

Az Óceanárium fölött található az Esőerdő ahol bemutatkozik Európa legnagyobb komodói varánusz tenyészpárja, de a függőhídon eljutunk az orangután bemutatóhoz éppúgy, mint a Félelem barlangjához. A 10 méter magasságból lezúduló vízesés mellett elhaladva pedig találkozhatunk a borzongatóan szép hüllők különleges gyűjteményével.

Nagy kedvenc az arktisz királyi párja, Ootek és Zora, a két jegesmedve, akik üvegfalú medencéjüket előszeretettel használják, valamint a gyűrűsfarkú és sárgaszakállas makik is, akik között vendégeink szabadon sétálhatnak.

Vitathatatlanul nagy közönségsiker az oroszlánfókák látványos show-ja, amit naponta háromszor láthat a nagyközönség.
Egyedülálló az Afrika panoráma amit egy hangulatos bambuszhídon sétálva nézhetnek végig. Az afrikai patásgyűjtemény igazi kuriózumokból áll, hiszen itt látható nagy kudu, oryx antilop és a világ egyik legritkább állata, a grevy zebra.
Ahol lehet, nagy társas kifutóban a természetes élőhelyet igyekeztünk utánozni állataink számára.
Ha elfáradnak, éttermeink szeretettel várják önöket! Ha pedig több időt töltenének nálunk, kopogtassanak be Magyarország első állatkerti szállodájába a Hotel Dzsungelbe, ahol csoportokat ill. családokat is szívesen látunk. (hoteldzsungel.hu )

Név: Nyíregyházi Állatpark Nonprofit Kft.
Cím: 4431 Nyíregyháza-Sóstófürdő, Sóstói út
GPS: 48.0017, 21.7237
Telefon: +36 42 479 702
Fax: +36 42 402 031
Honlap: sostozoo.hu
E-mail: info@sostozoo.hu
Facebook: LINK
Alapítás éve: 1972
Terület: 30 hektár
Fajok száma: 504
Egyedek száma: 5.141
Igazgató: Gajdos László

Forrás: www.zoo.hu

Túra mentén
Barlang
Büfé
Elsősegély
Étterem
Kút
Panzió
Patak
Pihenő
Szálloda
Szemetes
Szikla
Víz
Vízesés
WC
Zuhanyzó
www.tekeregj.hu - www.facebook.com/tekeregj/ - info@tekeregj.hu