Skip to main content

Bodó-rét – Hollóháza

Gyalogtúra
> Észak-Magyarország
Megosztás
Részletek
  • Túra típusa
    Gyalogtúra
  • Túra hossza 5.1 km
  • Szintemelkedés 280 m
  • Szintcsökkenés 280 m
  • Nehézség 5/2
  • Régió Észak-Magyarország
  • Érkezés Körtúra

Túra leírás


Pecsételés után továbbindulunk a Panoráma büfétől a keskeny aszfaltúton, az átvág a Bodó-rét ligetes mezején és újra befut az erdőbe. Körülbelül kétszáz lépés után jobbra letérünk az útról és gyalogúton levágjuk annak egy hajtűkanyarját. Egy rétre kiérve ismét feltűnik előttünk az út, egy kis darabon rá is térünk, de nagyjából 150 lépés után balra, egy földútra fordulva végleg ott hagyjuk. Folyamatosan ereszkedve érjük el a Dög-tér ligetes rétjét, balra vágunk át rajta alig látható nyomokon, keresztezve egy középfeszültségű távvezetéket, aztán a facsoportok között jobbra hajlik a gyenge gyalogút, átvágunk egy erdősávon, és kiérkezünk a Sarjános-rétre.

Itt már keréknyomokon haladunk, és nagyon fontos, hogy észrevegyük a balra, az erdőbe való letérést. Ha ez megvan, akkor enyhén ereszkedve végighaladunk a Magas-tető nyugati oldalában, közben már felszűrődnek hozzánk a fák között Hollóháza zajai. Egyre lejtve hagyjuk magunk mögött az erdőt és érjük el a település határát. A kínálkozó Májushegy utcára rátérve tovább ereszkedünk a község főutcájáig, a Szent László utcáig. A kék jelzések itt jobbra fordulnak, ezeket követve nagyjából öt perc alatt érjük el a buszforduló terét. A középső kis parkosított szigetecskén találjuk a kéktúra emlékművet és tőle pár lépésre az 1128-as számot mutató kilométerkövet. Elértük hát az Országos Kéktúra keleti végpontját!

Több helyen is tudunk pecsételni a faluban: a hivatalos kéktúra bélyegző a porcelángyár portáján található, de a boltokban, büfékben is szívesen adnak bélyegzést a kéktúra igazoló füzetekbe.

Forrás: www.kektura.hu

Túra mentén
Büfé
Elsősegély
Emlékhely
Erdészház
Forrás
Kemping
Kilátó
Kút
Patak
Pihenő
Szemetes
Szikla
Víz

Túra útvonala

Avatar
Főtekergő
Adminisztrátor
Én lennék a weboldal kitalálója, és javarészt az általam bejárt túrákat találjátok az oldalon. :)
https://www.nrkdesign.hu/
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!