Skip to main content

Schafberg-re kisvasúttal

Részletek
  • Túra típusa Gyalogtúra
  • Túra hossza 2.88 km
  • Szintemelkedés 192 m
  • Szintcsökkenés 192 m
  • Nehézség 5/2
  • Becsült szintidő 2ó 0p
  • Régió Ausztria
  • Érkezés Körtúra
Leírás

A Salzburg szomszédságában található Wolfgangsee igazi természeti szépség, minden évszakban gyönyörű. Ha ide látogat, hajókázzon egyet a türkizkék tavon vagy vonatozzon a Schafbergbahn kisvasúttal!

A Schafbergbahn a csúcsok élménye

A markáns Schafberg tökéletesen illeszkedik a Wolfgangsee körüli idilli üdülőparadicsom mesés sziluettjébe. Ausztria legmeredekebb pályájú fogaskerekű gőzvasútja 1893 óta szállítja az utasokat a tóparti St. Wolfgang településről a Schafberg hegy csúcsára. Az 1190 méteres szintkülönbséget áthidaló 5,85 kilométeres utat negyven perc alatt teszi meg. Fentről lélegzetelállító kilátás nyílik a Salzkammergut tájaira és a környező hegyvilágra.

A SchafbergBahn átalakulása

A 19. század végéről máig fennmaradt, eredeti szerelvények a világ legrégebbi, még üzemelő fogaskerekű gőzmozdonyai közé tartoznak. Napjainkban a forgalom legnagyobb részét újépítésű, gázolajüzemű gőzmozdonyokkal bonyolítják. A SchafbergBahn áprilistól októberig minden nap közlekedik. Ha szeretne részt venni a páratlanul izgalmas, 1000 méteres magasságba vezető utazáson, érdeklődjön a +43 (0) 662 88849700 telefonszámon vagy a info@5schaetze.at címen.

Császári flotta

A menetrend szerinti hajóközlekedés a „Kaiser Franz Joseph I“ névre keresztelt, 33 méter hosszú kerekes gőzhajó vízrebocsátásával indult el hivatalosan a Wolfgangsee hullámain, 1873-ban. A helyreállított császári hajóval utazni napjainkban is különleges élmény. A flottához tartozik további hat motoros hajó, melyek májustól októberig, valamint az adventi hétvégéken, tavasszal és húsvétkor közlekednek. A hajók kikötőhelyei St. Gilgen – Fürberg – Ried/Falkenstein – Schafbergbahn – St. Wolfgang – Geschwendt parkolója és Strobl.

Túra mentén
Büfé
Elsősegély
Emlékhely
Erdészház
Étterem
Hegycsúcs
Kilátó
Kisvasút
Menedékház
Parkoló
Patak
Szálloda
Szemetes
Szikla
Természetes kilátó
Víz
WC
www.tekeregj.hu - www.facebook.com/tekeregj/ - info@tekeregj.hu