Skip to main content

Königssee gyalogtúra

Részletek
  • Túra típusa Gyalogtúra
  • Túra hossza 4.92 km
  • Szintemelkedés 126 m
  • Szintcsökkenés 126 m
  • Nehézség 5/3
  • Becsült szintidő 4ó 40p
  • Régió Németország
  • Érkezés Körtúra
Leírás

Berchtesgaden vidékén rengeteg látnivaló tárul az utazni és felfedezni vágyok szeme elé. A gyönyörű fjordszerű Königsee, azaz a királyok tava, hegyek által ölelt smaragdzöld, nyugalmat árasztó, az egyik legimpozánsabb része Németországnak. Talán ezért is látogatnak sokan évről évre a Königseehez, amely 8 km hosszú, egészen 1,2 km széles és 602 méterre a tengerszint felett helyezkedik el, mélysége pedig helyenként elérheti a 192 métert is. A tó vize emiatt elég hűvösnek számít, azonban a bátrabbak nyáron kellemes hűsítő fürdőt vehetnek a tóban. Remek lehetőséget nyújt a látni és kirándulni vágyóknak a Königsseen tett elektromos hajótúra, amelynek segítségével megcsodálhatja a víz, a hegyek és az ég találkozását a tavon. A hajó két helyen is kiköt a Königsseen, hogy az utasok közelebbről is megcsodálhassák a Szent Bertalanról elnevezett, különleges hagymakupolás templomot, illetve megkóstolhassák a helyi specialitásokat és halételeket a félszigeten. A második megálló az úgynevezett Salet vagy Obersee, ahol az ide látogatók szintén kipróbálhatják a helyi konyha ízeit és megpihenhetnek a hajókázás után. A túrázni vágyók pedig ellátogathatnak innen az Obersee (Felső tó) déli partján található Fischunkelalm-hoz, ahol lazíthatnak a kb. 3 km-es séta után és útjukat tovább folytathatják a Röthbachafall-hoz, amely Németország legmagasabb vízesése (470 m).

A Königseere érdemes időt szánni, mivel a hajó több helyen megáll, így dönthet a hosszabb egész napos kirándulás (ez esetben kérjen jegyet egészen a Salet-ig) vagy a kicsit rövidebb, a Szent Bertalan sziget, templom és étterem meglátogatásáig (ez esetben kérjen jegyet St. Bartholomä-ig).

Forrás: www.berchtesgaden.de

A tavat meg lehet közelíteni autóval, parkolási lehetőség van, illetve a 839-es, 841-es es 843-as busszal a berchtesgadeni állomásról.

Túra mentén
Büfé
Erdészház
Étterem
Hegycsúcs
Kilátó
Panzió
Parkoló
Patak
Pihenő
Szálloda
Szemetes
Templom
Természetes kilátó
Vegyesbolt
Víz
www.tekeregj.hu - www.facebook.com/tekeregj/ - info@tekeregj.hu