Zemplén és a 3000 méter

Idén egy hónappal későbbre tettük a közösségi Zemplén 3000 időpontját így június 27-én gyűltünk össze Pálházán egy újabb kihívásra.

Az előzetes jelentkezések alapján 20-25 főre számítottunk ám a túra reggelén kiderült, hogy 35-en kívánnak nekivágni a távnak . Nagyon sok ismerős spori érkezett köztük “elsőbálozók” is, pl az MRCC 4 tagja – Nyirkó Attila, Bányai Tamás, Karsai Zoltán és a HOTE két régi ismerős kerékpárosa Molnár Gyuri és Dovák Dávid. A KKB csapatát Hegyes Gábor, Németh László, Szűcs László, Simai Gergő, Mester Zoltán Kelemen Attila, Vincze Vivien, Nyíri Zsolt Vass József képviselte. Varga Norbert a fotózást és a kísérőautózás szerepét vállalta ma magára. Jól jött a bizatás az emelkedőkön érkeztek a Vinibike-ból is Vinnai Zsolt, Makai Attila,Tamás János, Bene Alex és Lendvai Gergely valamint a Nyír-MTB színeiben Karászi Attila indult. Tamás Pali éjszakai esküvő után két társával érkezett és megteisztelt minket Norbert Hrenkó is aki igen haladós tempóban közlekedett. Egy kisebb körre Fazekas Zsombor, Fazekas László és Gulyás-Nagy Marianna és Vivi Vincze vállalkozott.

Helyi erőként régi barátunk Kállai Krisztián jött el, aki mint kiderült remek formában van, Sándor Laczi sem első próbálkozó volt, ahogy Papp Péter állandó fodrászmesterünk sem, aki kipótolta 215 km-re és 4100 m szintre a tegnapi napját. Tóth Bence és Tóth Attila is ismerősként csatlakozott hozzánk. Reggel 8-kor volt a start előtte még egy kis eligazítás aztán irány Vágáshuta, Nagypart és Kispart. Itt mát látszott hogy a kisebb csoportos tekerés lesz a nyerő, mindneki megtalálja majd a saját erősségű csoportját. Telkibányán elköltöttünk egy finom ebédet a Pitvaros Pihenőben majd indult a nap második és nehezebb része hiszen Lászlótnyára 3x kellett felmenni 3 irányból és mindnezt Lászlókkal, László napon. 😀  Talán a 3. mászás volt a legnehezebb, főleg, hogy utána még tudtuk, hogy lesze egy füzéri kapaszkodó is. Sikerült abszolválni azt is majd onnan már igen gyors gurulás várt ránk és a finom, hideg frissítő a pálházi benzinkúton. Az időjárásra nem lehettet panaszunk, a Zemplén fái között nagyon jó klíma várt ránk, a környezet ismét gyönyörű volt és a túra is egészen pazarul sikerült. Gartulálunk a sikeres teljesítőknek és ternészetesen mindazoknak akik elindultak a túrán! Nagyon nagy köszönet minden résztvevőnek és mindenkinek akik valamiben is hozzájárult a mai naphoz. 35 remek kerékpárosnak tudtunk egy nagyszerű vasárnapi programot szervezni, reméljük hogy akár ideén vagy jövőre siekrül majd ezt megimsételni.

További képek

Hozzászólások